Denne nysgerrige LEGO brik er blevet solgt for næsten 23.000 euro: den er allerede den dyreste i historien

Den dyreste begrænsede LEGO Bionicle række maske i verden

Billede: Goodwill

Der er stykker af LEGO specials... og så er der ham, der spiller hovedrollen i denne nyhed. Det viser sig, at i en amerikansk auktion tallet på Dollar 24.501 (næsten 23.000 euro i bytte) for salg af et enkelt, lille stykke af det kendte mærke. Men hvad handler det om special Hvordan kunne nogen have betalt sådan et beløb for det?

14 karat og meget få enheder i verden

Det specifikke stykke blev solgt i går onsdag på et auktionshus i Pennsylvania og er efterfølgende blevet det dyreste i historien. Hvis du ikke genkender det på billedet, er det en 14-karat forgyldt Kanohi Hau-maske af karakteren. Tahu, fra området LEGO Bionicle, som blev produceret i 2000'erne.

Som du allerede kan forestille dig, betyder det ikke for 20 år siden, at LEGO var dedikeret til at sælge denne type stykker regelmæssigt: Bionicle-linjen havde sin plastikversion af maske, som er den, der nåede flertallet af købere, men også omkring 25-30 enheder (se beregnet) guldbelagte, der blev givet væk under forskellige salgsfremmende arrangementer og firmakonkurrencer.

Limited Edition LEGO Bionicle Gold Mask sælges som verdens dyreste stykke

Billede: Goodwill

En Polygon de tæller at Bionicle-serien var Retirada i 2005, genoplivet i 2015, trukket tilbage i 2016 og sat til salg igen i 2023 som begrænset salg. Dette sammen med konstruktionsegenskaberne for stykket og dets sjældenhed, gør den lille maske så eftertragtet, at nogen har turdet betale næsten 23.000 euro, hvilket siges at være tidligt.

Mærkeligt nok er det anden gang, det er "solgt". Det viser sig, at arrangørerne af auktionen har erkendt, at den i begyndelsen af ​​februar allerede var solgt for 33.000 dollars (næsten 31.000 euro), men vinderen betalte aldrig. Derfor blev det gjort tilgængeligt igen for alle interesserede og i løbet af 5 timer nåede det det tal, som vi alle kender.

Den dyreste i historien

Indtil nu var den dyreste solgte LEGO brik en klods – kunne der være noget mere ikonisk? - 14 karat massivt guld den kom på auktion for 18.498 euro i Storbritannien. Det anslås, at der kun er 10 sådanne klodser i hele verden (de blev skabt som et begrænset oplag af virksomheden for nogle partnere og blev leveret i et smykkeskrin, som du kan se på billedet under disse linjer), så din tilgængelighed Den er endnu lavere end den for vores hovedpersonmaske.

Foto af den 14 karat LEGO klods i dens juvelæske

Alligevel har sjældenheden af ​​Bionicle-stykket - LEGO sælger normalt ikke elementer af denne type - fået dets værdi til at stige, overgået den berømte klods og sat den på førstepladsen som LEGO más caro verden.

Husk at vi har en god liste med dyreste LEGO sæt i verden, men givet hvad vi har set, bliver vi nødt til at tænke på at lave endnu en solo af unikke stykker. Sikke en historie (og hvad nu hvis de lejer) om disse små mursten ...


Følg os på Google Nyheder